FinTech szeminárium – beszámoló

2016. október 25-én, a Brit Kereskedelmi Kamarával közösen FinTech szemináriumot tartottunk. A programot korábbi bejegyzésünkben közzétettük, most röviden beszámolunk a rendezvényen elhangzottakról és megosztjuk az előadások diáit.

A bevezető előadásában Tóth Vazul, a Brit Kereskedelmi Kamara Elnöke hangsúlyozta, hogy az idén 25 éves szervezetnek fontos a tagokkal történő ilyen jellegű együttműködés, közös rendezvények. A nemrég megújult kamara kiemelt szerepének tartja a tagok számára történő hasznos ismeretek terjesztését, a tudásanyag megosztását, amit aztán azok működésük során hasznosítani tudnak. Külön örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy ilyen aktuális témában, mint a FinTech, sikerült a Bird & Bird-del megszervezni ezt az eseményt.

Ezt követően Trystan Tether, a Bird & Bird londoni partnere és Helembai Gábor ügyvéd az egyesült királyságbeli és a magyar szabályozási környezetet mutatták be a két állam felügyeleti szerveinek attitűdjén keresztül.

A prezentáció diái itt végignézhetőek:

Az első kávészünetet követően került sor a panelbeszélgetésre Ivan Sagál, a Bird & Bird prágai partnere, Zsombor Imre, az Invendor alapítója, Németh Mónika, a FinTech Group CEO-ja és Trystan Tether, a Bird & Bird londoni partnere részvételével. A beszélgetés során szó volt arról is, hogy kell-e félniük a bankoknak az új FinTech vállalatoktól vagy mennyiben támogató és korszerű a magyar szabályozási környezet a FinTech iparág számára – mindezt természetesen nemzetközi kitekintéssel a külföldi szakértők segítségével. A panel résztvevők a végén megosztották gondolataikat a BREXIT lehetséges hatásairól is a FinTech iparág tekintetében.

A panelbeszélgetés és egy rövid kávészünet után Halász Bálint és Tarján Zoltán, a Bird & Bird budapesti irodájának ügyvédjei azt mutatták be, hogy milyen lehetőségek és kihívások várnak a FinTech vállalkozásokra és megoldásokra az EU új Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) alatt és hogy miért érdemes már most megkezdeni az erre való felkészülést.

Bálint és Zoltán prezentációjának diái itt végignézhetőek:

A szemináriummal vagy a témával kapcsolatos bármilyen kérdés esetén forduljon bizalommal Halász Bálinthoz, Helembai Gáborhoz vagy Tarján Zoltánhoz vagy lépjen velünk kapcsolatba irodánk elérhetőségein.

 Categories: Innováció

Tags: , , ,

Discover more from twobirdsideas.hu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading