Karrier – jogi gyakornok

Jogi gyakornok

(egyetemista)

2017. február – május

A Knight Bird & Bird Iroda gyakornokot keres. Olyan rátermett, 4. vagy 5. éves jogi tanulmányait folytató joghallgatók jelentkezését várjuk, akik kiváló angol és magyar nyelvtudással rendelkeznek és szeretnének munkatapasztalatot szerezni egy nemzetközi jogi szolgáltató magyarországi irodájában.

bb_graduates

A Bird & Bird-ről

A Bird & Bird nemzetközi jogi szolgáltató 1846-ban alakult Londonban, ma már 19 országban 28 irodával rendelkezik világszerte és több, mint 1000 jogászt foglalkoztat. Budapesti irodáját 2008-ban nyitotta meg a prágai, varsói és pozsonyi irodákkal egy időben.

A Bird & Bird a Bird & Bird LLP-ből, valamint együttműködő és társult vállalkozásaiból áll. További információ a Bird & Bird-ről a www.twobirds.com weboldalon található.

A pozícióról

A gyakornok feladata elsősorban az információtechnológiával, adatvédelemmel, szellemi alkotások jogával, munkajoggal és ingatlanjoggal foglalkozó jogászok támogatása lesz. Emellett természetesen feladatát fogja képezni a klasszikus gyakornoki feladatok, mint például iratbetekintés, fordítás, iratok kézbesítése.

A pozíció félmunkaidős, azaz heti 20 órás, amely a hét négy munkanapjára oszlik el.

A pozíció határozott időre szól, a 2016/17 oktatási év második szemeszterének szorgalmi időszaka végéig, azaz az egyetemi vizsgaidőszak kezdetéig.

Elvárások

  • kiváló magyar és angol nyelvtudás szóban és írásban egyaránt (jogi angol nyelv magabiztos ismerete elengedhetetlen), második idegen nyelv ismerete előnyt jelent, különösen német vagy francia esetén
  • megbízható és lojális személyiség
  • precizitás és eredményorientáltság
  • jó problémamegoldó képesség
  • nyitott és rugalmas hozzáállás
  • jó digitális írásképesség, a MS Word és Outlook, illetve egyéb, jogi munkához használt számítógépes alkalmazások, adatbázisok magabiztos használata

Amit kínálunk

  • nemzetközi munkakörnyezet egy elismert irodánál
  • versenyképes fizetés
  • sokrétű tapasztalatszerzési lehetőség
  • a gyakornokként tett jó benyomás előny későbbi ügyvédjelölti jelentkezés esetén

Jelentkezés és további információ

Érdeklődni magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajzzal és rövid motivációs levéllel a nikolett.horvath@twobirds.com e-mail címen lehet.

Adatkezelési tájékoztató

A jelentkezés során részünkre megküldött önéletrajzot, motivációs levelet és egyéb személyes adatokat (a továbbiakban az egyszerűség kedvért ezekre összefoglalóan mint önéletrajzra hivatkozunk) az Ön hozzájárulása alapján kezeli a Knight Bird & Bird Iroda (1054 Budapest, Szabadság tér 14.) mint adatkezelő. Az adatkezelés célja az állásajánlatra jelentkezők kiválasztása. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az adatkezelést NAIH-114242/2017. számon vette nyilvántartásba.

A hozzájárulás megadása önkéntes. Az önéletrajzot a kiválasztási folyamat végéig kezeljük papír alapon és elektronikus formában. A kiválasztási folyamat lezárultát követően a papír alapú adatkezelést megszüntetjük, a papír alapú dokumentumokat megsemmisítjük, és az önéletrajzot a továbbiakban elektronikus formában kezeljük a Bird & Bird elektronikus dokumentumkezelő rendszerében, amelynek szolgáltatója a Bird & Bird LLP (székhely: 12 New Fetter Lane, London EC4A 1JP, Egyesült Királyság) mint adatfeldolgozó. Utóbbi adatkezelés célja, hogy később esetleges kapcsolatba léphessünk Önnel. Amennyiben ehhez nem járul hozzá, ezt akár az önéletrajz megküldésekor, akár később jelezheti részünkre.

Ön a hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ebben az esetben önéletrajzát töröljük. Ön bármikor kérhet tájékoztatást személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti ezek helyesbítését vagy törlését. Amennyiben úgy érzi, hogy jogai sérültek, úgy bírósághoz vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH, székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; tel.: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; email: ugyfelszolgalat@naih.hu) fordulhat.

A személyes adatok kezelésére egyebekben az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (“Infotv.”), különösen annak a hozzájárulásra vonatkozó 5. § (1) bekezdés a) alpontjának, és a személyes adatok feldolgozása vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 95/46/EK irányelv (“Adatvédelmi Irányelv”), különösen annak a hozzájárulásra vonatkozó 7. cikk a) alpontjának rendelkezései vonatkoznak.