Szoftver- és K+F adókedvezmények 360 fokból

2021. november 24-én hibrid konferenciát tartunk a MOM Kulturális Központban a magyar adótörvények által biztosított IP és K+F kedvezményekről. A téma minden olyan vállalkozás számára számára releváns, amely szoftvert fejleszt vagy kutatás-fejlesztési tevékenységet végez.

A konferencia, amelyet a Jalsovszkyval, az MGI-BPO és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együtt szervezünk, úttörő lesz abban a tekintetben, hogy négy szakértő fog beszélni arról, hogy milyen lehetőségek vannak az adókedvezmények kihasználására.

  • A Bird & Bird oldaláról Halász Bálint fog előadást tartani arról, hogy a szellemi alkotásokra vonatkozó speciális jogi szabályok során mire kell odafigyelni, és hol vannak az illeszkedési pontok az adókedvezményekkel.
  • A Jalsovszky részéről Gondi Anilla adójogi oldalról fogja bemutatni, milyen megtakarításokat lehet elérni, és milyen lépések vezetnek ehhez.
  • A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SzTNH) oldaláról Szmollár Katalin a kutatás-fejlesztési tevékenység végzése esetén igénybe vehető támogatásokat és kedvezményeket mutatja be, valamint azt, hogy ebben az SzTNH milyen segítséget tud nyújtani a vállalkozások számára.
  • Az MGI-BPO részéről Killik László a szoftverfejlesztés, kísérleti fejlesztés és kutatás-fejlesztés számviteli elkülönítéséről és további számviteli vonatkozásokról fog beszélni.

További információk és jelentkezési lehetőség a konferencia oldalán: https://twobirdsideas.hu/szoftver-kf-konferencia-2021/Categories: Adójog, IP, Kutatás-fejlesztés, Szerzői jog

Tags: , , , ,