Ma van a Szellemi Tulajdon Világnapja

Minden évben április 26-án van a Szellemi Tulajdon Világnapja, melynek megünneplését a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2000 októberében határozta el. Már 2000-ben is, de a mai világban különösen jelentős szerepet töltenek be a szellemi tulajdonjogok és iparjogok a gazdasági életben. A mai napnak éppen az a célja, hogy minél többen megismerjék a sokszor láthatatlanul, háttérben húzódó szellemi tulajdon kitüntetett szerepét a gazdasági, kulturális és társadalmi fejlődésben.

Slide1A szellemi tulajdonjogok számtalan területen járulnak hozzá az egyes ágazatok gazdasági sikeréhez, így ahhoz is, hogy egy előadóművészből szupersztár válhasson, a tudományos kutatásokból megvalósulhassanak az áttörést jelentő gyógyszerek és műszerek, a vállalatok által képviselt értékekből brand legyen, vagy a híres tervezők termékeiből páratlan, ikonikus darabok válhassanak.

A mai nap alkalmából a Bird & Bird nemzetközi IP csapata “szellemesen” megosztja, mit adtak a világnak a szellemi tulajdonjogok. Kövessen minket twitteren!

Happy #WorldIPDay!

 

dr. Kövecses Bettina

ügyvéd

Knight Bird & Bird Iroda

bettina.kovecses@twobirds.com

+36 1 799 2000

 Categories: Formatervezési Minta, Innováció, IP, Szabadalom, Szerzői jog, Védjegy

Tags: , , , , , ,

Discover more from twobirdsideas.hu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading