A Szellemi Tulajdon Világnapja számunkra

Az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2000. évi közgyűlésén döntött arról, hogy április 26-át a világ társadalmi fejlődéséhez és haladásához meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotók és művészek munkásságának, eredményeik védelmének szentelt világnappá nyilvánítja.

Az idei évi mottója: Reach for Gold: IP and Sports – Verseny az aranyért – a szellemi tulajdon és a sport.

A jeles nap alkalmából megkértük a Bird & Bird budapesti IP csapatát, osszák meg mit is jelent számukra a szellemi tulajdon és iparjogvédelem, illetve ezzel a jogterülettel foglalkozni.

Rövid képes beszámoló következik:

“A jogi hivatáson túl programozói végzettségem is van, így külön öröm olyan területtel foglalkozni, ahol a hobbim és szenvedélyem hasznos tudást és kifejezett előnyt jelent.”
Halász Bálint, ügyvéd, IP partner
“A jogterület szépsége, hogy a munkánk jelentős része a feltalálók, tervezők és alkotók segítése szellemi tulajdonjogaik biztosításában és érvényesítésében. Ezzel mi is hozzájárulunk maradandó dolgok létrehozásához. Jogilag pedig mindenképpen a legsokoldalúbb jogterület, ahol a kémiai és fizikai ismertek éppúgy szükségesek lehetnek, mint a magas fokú jogi kreativitás.”
Kövecses Bettina, ügyvéd
“A művészi alkotások, a tudományos fejlődés egyik alapköve, a legkreatívabb jogterület.”
Ottóffy Zsófia, ügyvédjelölt

(kép: www.thephoton.hu)


“Egyetem alatt szerettem meg a szellemi tulajdonjogot, nagyon kreatív területnek tartom, különösen az online környezettel kapcsolatos szerzői jogi kérdések olyan problémákat vetnek fel, amiken jó gondolkodni. Úgy érzem, hogy ez olyan terület, amibe nem lehet beleunni.”
Gelencsér Adél, ügyvédjelölt

(kép: www.thephoton.hu)


Categories: IP

Tags: , , , , , , ,