Újranyílt az IPARJOG pályázat: maximum 7,5 millió forint támogatás

Ismét elérhető a szellemi alkotások hazai és nemzetközi védelmét szolgáló tevékenységek támogatására szolgáló IPARJOG pályázat.

Ki pályázhat?

Hazai vállalkozások, egyetemek, kutatóintézetek, non-profit szervezetek és magánszemélyek.

Mire igényelhető támogatás?

Szabadalomra, használatiminta-oltalomra, növényfajta-oltalomra, formatervezési mintaoltalomra, védjegyoltalommal kapcsolatos bejelentések során felmerülő költségekre (ideértve például az iparjogvédelmi tanácsadás, az ügyvivői szolgáltatás, valamint a hatósági díjak költségét).

Mi az előfeltétele?

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) elindított oltalomszerzési eljárás. Fontos, hogy a szó köznapi értelmében vett nem magyar oltalmi forma (PCT szabadalmi bejelentések és nemzeti/regionális eljárások megindítása, európai szabadalom hatályosítása, európai uniós védjegy bejelentése, nemzetközi védjegybejelentés, közösségi formatervezésiminta-oltalom bejelentése) esetén elvárás a magyar elsőbbség, azaz olyan korábbi magyar bejelentés, amelynek az elsőbbségi napját igényli az adott nem magyar nemzeti bejelentés.

Mekkora a pályázati keretösszeg?

Magánszemélyek számára 100 millió forintos keretösszeg, míg vállalkozások és oktatási intézmények, kutatóhelyek és non-profit szervezetek részére 400 millió forint áll rendelkezésre.

Mekkora a visszatérítés mértéke kedvezményezettenként?

A támogatási összeg 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásként legfeljebb 7,5 millió forintot jelent kedvezményezettenként.

Egyéb tudnivaló?

A mikro-, kis- és középvállalkozások, a felsőoktatási intézmények, a kutatóintézetek, valamint a magánszemélyek 75 százalékos díjkedvezményben részesülnek a szabadalmak bejelentési és fenntartási díjaiból.

A pályázatokkal kapcsolatos további részletek az NKFIH honlapján érhetők el:

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Halász Bálint, ügyvéd, balint.halasz@twobirds.com

Beregszászi Patricia, szabadalmi ügyvivő, patricia.beregszaszi@twobirds.com

Tar Miklós, szabadalmi ügyvivő, miklos.tar@twobirds.comCategories: Uncategorized

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *