Megvan a kötelező szervezeti szabályozás (BCR) jóváhagyás díja

Az augusztus 31-i Magyar Közlönyben (2015. évi 121. szám) megjelent a kötelező szervezeti szabályozás jóváhagyásáért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjról szóló 20/2015. (VIII. 31.) IM rendelet (link), amely szerint a BCR jóváhagyásának hivatalos díja a NAIH-nál 266.000,- Ft lesz. Ez az IM rendelet a BCR-okra vonatkozó szabályokkal egy időben, október 1-jén lép hatályba.

A rendelet szerint a díjat a NAIH kincstárnál vezetett számlájára kell megfizetni, az az átutalási megbízás közlemény rovatában fel kell tüntetni a „kötelező szervezeti szabályozás jóváhagyása” szöveget. A díjról a NAIH számlát fog kiállítani, a díj jóváírását követően, de legkésőbb a BCR tárgyában hozott döntéssel egyidőben.

Korábbi bejegyzésünkben részletesen beszámoltunk az Infotv. módosításáról, köztük arról, hogy sok éves várakozást követően október 1-jétől a kötelező szervezeti szabályozás (Binding Corporate Rules, BCRs) Magyarországon is elérhető lesz a személyes adatokat az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívül is kezelő vállalatok részére.

Nem hivatalos információk szerint a NAIH a BCR-okkal kapcsolatban a NAIH várhatóan a szeptember végén, október elején ad ki részletes tájékoztatót.

Update # 1 (szeptember 29.)

A NAIH honlapján közzétette a BCR jóváhagyására vonatkozó útmutatóját. Erről részletesen itt olvashat.

dr. Halász Bálint, ügyvéd. szeptember
Knight Bird & Bird Iroda
balint.halasz@twobirds.com
+36 1 799 2000Categories: Adatvédelem

Tags: , , ,

2 replies

Trackbacks

  1. A NAIH közzétette a BCR útmutatóját | Twobirdsideas.hu – a Bird & Bird jogi blogja
  2. Véglegesek az új EU-s adatvédelmi szabályok – Twobirdsideas.hu – a Bird & Bird jogi blogja