Sikeres ügyfélszemináriumot tartott a Bird & Bird munkajogi és adatvédelmi csapata

A tegnapi napon a munkavállalók munkahelyi ellenőrzésével és a „használd a saját eszközöd” (BYOD) jelenséggel kapcsolatos adatvédelmi és munkajogi kérdésekről tartottak előadást Fekete-Győr Ákos és Tarján Zoltán ügyvédek.

Fekete-Győr Ákos előadásában a munkáltatókat jelentős kihívások elé állító, a munkavállalók magatartása jogszerű ellenőrzésének jogkérdéseit, lehetőségeit és gyakorlati alkalmazását mutatta be. Ákos kitért az új Munka Törvénykönyve és az új adatvédelmi szabályozás, az Infotörvény 2012-es hatályba lépésével változott jogi környezetre. Végül Ákos a jogszabályokhoz és a gyakorlathoz megfelelően igazodó lehetséges munkáltatói stratégiákat vázolt fel.

Tarján Zoltán a „használd a saját eszközöd” (Bring Your Own Device, BYOD) napjainkban az egyik legtöbbeket foglalkoztató újítás külföldi tapasztalatairól és hazai jogi környezetbe való átültetésének lehetőségeiről beszélt. Előadásában Zoltán kiemelte, hogy a BYOD – számos előnye mellett – jelentős adatbiztonsági és jogi megfelelőségi kockázatokkal is járhat. Az ebből eredő jogi problémák elkerülését lehetővé tevő, Zoltán által felvázolt munkáltatói stratégia a meghívottak körében érdeklődést váltott ki.

BB BYOD seminar01 590x350

A több mint húsz, a szemináriumon megjelent vendég, így például multinacionális vállalatok jogtanácsosai, kis- és középvállalkozások vezetői és egyéb iparági szakértők visszajelzései alapján a szeminárium sikeresnek bizonyult. A meghívottak különösen értékelték, hogy Ákos és Zoltán gyakorlatorientáltan és lényegre törően közelítették meg a felmerült kérdéseket.

A szemináriummal vagy a témával kapcsolatos bármilyen kérdés esetén forduljon bizalommal Fekete-Győr Ákoshoz és Tarján Zoltánhoz vagy irodánkhoz.Categories: Adatvédelem, Munkajog

Tags: , , , , , , , , , ,